Sredstva i preparati

Tečni puder za brisače bubnjeva

Namena tečnog pudera je da smanji trenje između bubnja (OPC valjka) i brisača bubnja. Nanošenjem tečnog pudera na brisač bubnja, smanjuje se habanje bubnja za najmanje 30%. Takođe, puder ne dozvoljava brisaču bubnja da se zalepi za bubanj i trajno ga ošteti. Puder se aplikatorom (koji dolazi uz njega) nanosi na prethodno očišćeni brisač, celom dužinom, na delu koji je u direktnom kontaktu sa OPC valjkom. Posle 15 minuta sušenja, puder postaje praškast i ostaje fiksiran na mestima gde je nanet i tada je brisač spreman za upotrebu. Tečni puder se može koristiti za bilo koju vrstu poliuretanskih brisača bubnjeva.

Pre nanošenja tečnog pudera na brisač bubnja, sam brisač je potrebno očistiti pomoću tečnosti za čišćenje brisača bubnjeva. Za tu namenu preporučujemo ISOPARC1000.

Oznaka: ICTDL
Pakovanje: Boca, 100 ml

Puder u prahu za bubnjeve

Puder u prahu se koristi za bubnjeve (OPC valjke). On se nanosi na bubanj, celom njegovom dužinom, na mestima gde se bubanj dodiruje sa brisačem bubnja. Nanošenjem pudera na bubanj sprečava se oštećenje bubnja koje nastaje lepljenjem brisača bubnja za sam bubanj. Najvažnije je koristiti puder prilikom prve instalacije bubnja, jer se u protivnom može desiti da se brisač prevrne na suprotnu stranu, a to može da dovede do glavljenja papira u štampaču.

Pre nanošenja pudera na već korišćenj bubanj, potrebno je sa njega skinuti ostatke tonera. Za tu svrhu preporučujemo sprej za čišćenje i poliranje bubnjeva.

Oznaka: DRUMPOLUBE
Pakovanje: Boca, 250 gr

Puder u prahu u jastučetu za bubnjeve

Namenjen je sprečavanju lepljenja brisača bubnja za bubanj. Koristi se prilikom svake instalacije bubnja. Male čestice pudera sprečavaju abraziju bubnja i absorbciju vlage. Zapakovan je u vrećicu i to je ono što ga čini jednostavnim i praktičnim za upotrebu.

Oznaka: KYNAR DUSTING POWDER
Pakovanje: Vrećica, 21 gr

Tečnost za čišćenje i poliranje korona valjaka

Elektroprovodljivi vosak se koristi za čišćenje korona (pcr) valjaka kao i za povećanje njihove električne provodljivosti. Vosak uklanja ostatke tonera sa korona valjka i u isto vreme ostavlja zaštitni sloj na njemu. Nanosi se na krpu kojom se polira korona valjak. Posle kratkog poliranja, korona valjak postaje čist i na njemu se formira tanki elektro-provodljivi sloj koji ga štiti i povećava njegovu elektro-provodljivost.

Oznaka: ICTPCRCLEANPLUS
Pakovanje: Boca, 500 ml

Sprej za čišćenje i poliranje bubnjeva

Sprej specijalno namenjem čišćenju i poliranju bubnjeva (opc valjaka). Koristi se za skidanje ostataka tonera sa već korišćenjih opc valjaka.

Pakovanje: Boca, 250 ml

Tečnost za čišćenje i poliranje magnetnih valjaka, brisača bubnjeva i brisača magnetnih valjaka

Tečnost je namenjena odmašćivanju i skidanju tonera sa magnetnih valjaka, brisača bubnjeva i brisača magnetnih valjaka.

Oznaka: ISOPARC1000, ISOCLENE
Pakovanje: Boca, 1l

Mast za nameštanje teflonskih folija

Specijalna mast namenjena nameštanju teflonskih folija.

Oznaka: FFGA
Pakovanje: 20 gr

Silikonska mast za visoke temperature

Otporna je na vodu i koristi se za podmazivanje delova na mestima gde temperature dosežu do 250°C.

Ne koristiti za nameštanje teflonskih folija.

Oznaka: HTG
Pakovanje: Tuba, 50 ml

Grafitna mast za kontakte

Mast za kontakte se koristi tamo gde je potrebno smanjiti električni otpor, odnosno tamo gde je potrebno povećati električnu provodljivost. Mast je vodootporna i koristi se na mestima gde temperatura ne prelazi 100°C.

Kontaktna mast se najčešće upotrebljava na kontaktima magnetih valjaka, na kontaktima bubnja (opc valjka), kao i na krajevima metalne osovine korona (PCR) valjka

Oznaka: HCG
Pakovanje: Tuba, 50 ml

Mast za podmazivanje plastike

Sintetički lubrikant namenjen podmazivanju dodirnih površina između plasičnih delova, kao i dodirnih površina između plastike i metala.

Oznaka: SGP
Pakovanje: Špric, 35 ml

Univerzalna mast

Svestran lubrikant, otporan na habanje i abraziju. Može se koristiti u opsegu temperatura od -40° do 125°C.

Oznaka: MPG
Pakovanje: Tuba, 50 ml

Kontakt

 • Telefoni:
  011/319-39-59 
  011/319-47-94
 • Faks:
  011/319-39-06
 • Adresa:
  Luja Adamiča 32
  Beograd, 11070 Novi Beograd
  Srbija
 • E-pošta:
 • Radno vreme:
  Ponedeljak-Petak, 8-16h
 • Google+